29 Ekim 2016 Cumartesi

SOSLARIYLA MAKARNALAR

 

Yalancı Mantı Tarifi
MALZEMELER
4 YEMEKKAŞIĞI SALÇA
2 PAKET BUKET MAKARNA
2YEMEK KAŞIGI YAĞ
TUZ
PULBİBER
KARABİBER
SARIMSAK
YOĞURT
KEKİK

YAPILIŞI
İLK ÖNCE SUYU BİR TENCEREYE KOYUN DAHA SONRA İÇİNE BİRAZ TUZ VE YAĞ ATIN FOKURDAYANA KADAR BEKLEYİN FOKURDADIKTAN SONRA 2 PPAKET MAKARNAYI BOŞALTIN A 4-5 DAKİKA PİŞİRİN DAHA SONRA AYRI BİR TAVAYA 2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA VE 1 YEMEK KAŞIĞI YAĞ ATIP PİŞİRİYORUZ SOS KIB-VAMINA GELİNCE YARIM LİTRE SU İLE SULANDIRIYORUZ VE MAKARNAYA DÖKÜYORUZ SULU MAKARNA OLDUKTAN SONRA SARIMSAKLI YOĞURT YAPIP ÜSTÜNE DÖKÜYORUZ İSTEĞE GÖRE ÜSTÜNÜ KEKİK,PULBİBER,KARABİBERLE SÜSÜLÜYORUZ
AFİYET OLSUN


Zeytin ezmeli kremalı makarna Tarifi
MALZEMELER
1 paket burgu makarna
300 gr tavuk kuşbaşı
250 ml krema
2 çorba kaşığı zeytin ezmesi
100 gr kurutulmuş domates
tuz, karabiber
2 diş sarımsak

YAPILIŞI
tavuklar yağda sotelenir,2 diş ezilmiş sarımsak eklenir, sarımsakların aroması çıkınca sırasıyla kuru domatesler, krema ve zeytin ezmesi eklenip bir taşım kaynatılır ve altı kapanarak. Haşladığımız ve süzdüğümüz makarnaya eklenir.
Kalıcı Bağlantı Yorum (0) Yorum yaz!
Makarna Yemek Tarifleri 1
1/4/2009 · Kategori: Makarna Yemek Tarifleri 1 , Yemek

Acılı Domates Soslu Makarna tarifi
için Malzemeler :
• 1 paket penne makarna
• 4 adet domates
• 6 yemek kaşığı sıvı margarin
• 1 adet kuru soğan
• 1 yemek kaşığı zeytinyağ
• 3 diş sarımsak
• 3 su bardağı domates suyu
• Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
• 1 çay kaşık kuru fesleğen
• 1 adet kesme şeker
• Acısso arzuya göre birkaç damla
• 75 gram kaşar peynir
Acılı Domates Soslu Makarna
yemeğinin hazırlanışı:
Kuru soğanı yemeklik doğrayınız.

Domateslerin, kabuklarını soyup, küp küp kesiniz.

Sarımsakları ince ince kıyınız.

Kaşar peynirini rendeleyiniz.

Bir tencerede 4 yemek kaşığı sıvı margarini kızdırınız.

Kuru soğanları ekleyip, pembeleşinceye kadar pişiriniz.

Kıyılmış sarımsakları ekleyip, kavurunuz.

Doğranmış domatesi ilave ediniz.

Domates suyunu, kırmızıbiber, tuz,karabiber, kuru fesleğeni koyup bir taşım kaynatınız.

Domatesin asidini alması için kesme şekeri ilave edin.

En son olarak bir kaç damla Acısso ekleyip, ateşten alınız.

Acılı domates sosu el mikseri ile püre haline getiriniz.

Derin bir tencereye haşlayacağınız makarnanın 3 kat su koyup, içine tuz ve zeytinyağını koyup kaynatınız.

Su kaynayınca makarnayı atıp 8 dakika haşlayınız.

Hemen servis yapacaksanız, soğuk sudan geçirmeyin. Haşlayıp, daha sonra kullanacaksanız, soğuk sudan geçirip, zeytinyağ veya ay çiçek yağı ile yağlayınız.

Tencerede kalan 2 yemek kaşığı sıvı margarini kızdırıp, haşladığınız makarnayı yağlayınız.

Acılı domates sosu ekleyip, iyice karıştırıp, servis tabağına alınız.

Rende kaşar peynir ile servis ediniz.

Arzuya göre sosu ayrı olarakda servis edebilirsiniz.




Acılı Spagetti tarifi
için Malzemeler :
• 120 gr. spagetti
• 350 gr. hindi kıyma
• 1/2 su bardağı soğan, doğranmış
• 1 diş sarmısak, dövülmüş
• 1 tatlı kaşığı mısır unu
• 250 gr. domates, rendelenmiş
• 2/3 su bardağı domates suyu
• 1 kutu konserve tatlı mısır
• 2 çay kaşığı acı pul biber
• 1 tatlı kaşığı kekik
• 1/2 su bardağı rende taze kaşar (istenirse)
• Tuz
Acılı Spagetti
yemeğinin hazırlanışı:
Spagettileri kırıp kaynayan suda yumuşayana dek haşlayıp, süzün.

Teflon bir tavada soğan, sarımsak ve kıymayı karıştıra karıştıra pişirin. Mısır ununu ekip karıştırın. Domates suyu, kesilmiş domatesler, mısır, acı biber, kekik ve tuzu ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin. Sosu koyulaşmaya başlayınca ocaktan alın.

Hazırladığınız sosu haşlanmış spagettilerin üzerine döküp en üste isterseniz rende peynir serpip servis yapın.



Akdeniz Makarnası tarifi
için Malzemeler :
• Beyaz Peynir
• Siyah Zeytin
• Domates
• Sızma Zeytinyağı
• Kekik
• Fesleğen
• Penne Makarna
Akdeniz Makarnası
yemeğinin hazırlanışı:
Klip şeklinde kesilmiş beyaz peynir ve domates ile çekirdekleri çıkarılıp, kesilmiş siyah zeytine; sızma yağ, kekik, fesleğen eklenerek oda sıcaklığında bekletilir.

Tavada sızma yağ ile sote edilerek tabağa alınan makarnanın üzerine daha önçe hazırlanan peynirli sos dökülerek, servis yapılır



Akdeniz Soslu Makarna tarifi
için Malzemeler :

* 1 Paket Spagetti
* 4 Domates
* 5 Sivribiber
* 200 gr Zeytin
* 2-3 Diş Sarımsak
* 1 Kaşık Domates Salçası
* 3-4 Dal Maydanoz
* 1 Kase Rendelenmiş Kaşar Peyniri
* 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
* Tuz, Kekik
* Bir Tutam Nane

Akdeniz Soslu Makarna
yemeğinin hazırlanışı:
Spagettiyi paketin üzerindeki tarife göre haşlayın. Domatesleri rendeleyin, biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp ince ince doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın, sarımsakları ezin. Yağsız tavada biberleri kavurup domatesleri ekleyerek pişirin. Suyunu çekince sarımsak, salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Zeytinleri ilave edip ateşten alın. Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın ve ayrı bir kapta kaşar peyniri ile karıştırın. Spagettiyi süzüp servis tabağına alın. Üzerine önce domates sosunu ardından peynirli karışımı dökün ve zeytinyağını gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.




Akdeniz Soslu Makarna (4 Kişilik) tarifi
için Malzemeler :
• 1 Paket Spagetti
• 4 Domates
• 5 Sivribiber
• 200 gr Zeytin
• 2-3 Diş Sarımsak
• 1 Kaşık Domates Salçası
• 3-4 Dal Maydanoz
• 1 Kase Rendelenmiş Kaşar Peyniri
• 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
• Tuz, Kekik
• Bir Tutam Nane
Akdeniz Soslu Makarna (4 Kişilik)
yemeğinin hazırlanışı:
Spagettiyi paketin üzerindeki tarife göre haşlayın. Domatesleri rendeleyin, biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp ince ince doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın, sarımsakları ezin.

Yağsız tavada biberleri kavurup domatesleri ekleyerek pişirin. Suyunu çekince sarımsak, salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Zeytinleri ilave edip ateşten alın. Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın ve ayrı bir kapta kaşar peyniri ile karıştırın.

Spagettiyi süzüp servis tabağına alın. Üzerine önce domates sosunu ardından peynirli karışımı dökün ve zeytinyağını gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

Not : 4 Kişiliktir.


Antep Fıstığı ile Ispanaklı ve Peynirli Tortelloni tarifi
için Malzemeler :
• Spinaci 250 g
• Tereyağ 20 g
• Süt Kreması 1 bardak
• Antep fıstığı 60 g
• Ada çayı 2 yaprak
• Rendelenmiş Parmesan Peyniri 3 yemek kaşığı
Antep Fıstığı ile Ispanaklı ve Peynirli Tortelloni
yemeğinin hazırlanışı:
Antep fıstıklarını ada çayı yaprakları ile bir mikser de karıştırınız. Tereyağ ile bir tavada 1 dakika pembeleşinceye kadar pişiriniz, kremayı ekleyip ateşten alınız.

Tortelloni’yi tuzlu bol suda pişiriniz, süzünüz ve antep fıstığı kreması ile karıştırıp parmesan peyniri ile süsleyiniz.



Avokado Soslu Makarna (4 kişilik) tarifi
için Malzemeler :
• 500 gr. makarna
• 4 adet domates
• 4 adet dolmalık biber
• 1 diş sarmısak
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• Tuz, Karabiber

Sosu İçin:
• 1 adet avokado
• 1/2 limonun suyu
• 2 diş sarmısak
• 1 adet orta boy soğan
• 1 adet domates
• 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Avokado Soslu Makarna (4 kişilik)
yemeğinin hazırlanışı:
Domatesleri ikiye bölün. Bir fırın tepsisine, domates, ince doğranmış sarmısak ve dolmalık biberi koyun.

Üzerlerine zeytinyağı sürün, 190 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Sosu için, avokadoyu soyun, çekirdeğini çıkartıp çok ince kıyın. Limon suyu gezdirin. Avokado, ince kıyılmış soğan, sarmısak ve domatesi blendırda çekip, pul biber ekleyin.

Makarnayı haşlayıp, süzün. Tekrar tencereye koyun. Sostan 2 çorba kaşığı ayırdıktan sonra kalanını makarnaya karıştırın. Makarnayı servis tabağına alın. Kenarlarını biberle süsleyip üzerine kalan sosu gezdirin.



Avunya Mantısı (4 Kişilik) tarifi
için Malzemeler :
• 1/2 Kg Erişte
• 1 Kase Nohut
• 2 Çorba Kaşığı tereyağı
• 250 gr Kuşbaşı Et
• 1 Adet Soğan
• 1 Adet Domates
• 2 Su Bardağı Yoğurt
• 3 Diş Sarmısak
• Tuz, Karabiber
• Kırmızıbiber
Avunya Mantısı (4 Kişilik)
yemeğinin hazırlanışı:
Erişteyi tuzlu suda haşlayın. Tepsiye yayıp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 10 dakika tutun. Geceden ıslattığınız nohutları haşlayın. 1 çorba kaşığı tereyağını tavaya alın. Eriyince yemeklik doğranmış soğan ile eti tavaya ekleyin. Domatesi küp küp doğrayıp tavaya alın. Tuzunu ve karabiberi ayarlayın.

Fırından aldığınız eriştelerin üzerine eti yayın. Dövülmüş sarmısakla yoğurdu karıştırıp, dökün. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağında kırmızıbiberi yakın. Mantının üzerine gezdirip servis yapın.



Bahçe Tatları ile Fettuccine tarifi
için Malzemeler :
• Fettuccine La Collezione 250 g
• Zeytinyağı 3 yemek kaşığı
• Taze domates 1 adet
• Sarı biber yarım adet
• Kırmızı biber yarım adet
• Fesleğen 1 dal
• Sarımsak 1 diş
• Patlıcan 1 adet
• Roka 2 dal
• Koyun peyniri 40 g
• Beyaz Soğan 1adet küçük
• Taze lor peyniri 150 g
• Kırmızı acı biber zevke göre
• Karabiber zevke göre
• Tuz zevke göre
Bahçe Tatları ile Fettuccine
yemeğinin hazırlanışı:
Domatesi yıkayınız, alt tarafını kesiniz ve 20 saniye sıcak suda bekletiniz. Kabuğunu soyunuz, çekirdeklerini ayırınız ve küçük küpler halinde doğrayınız.

Biberleride domates gibi aynı şekilde doğrayınız ve 5 dakika tuzlu suda haşlayınız.

Bu arada geniş bir kapta zeytinyağı ve rendelenmiş sarımsak ile ince kıyılmış beyaz soğanları pembeleştiriniz. Küp şeklinde doğranmış patlıcanı ekleyin, sonra tuz ekleyin, piştikten sonra biberleri, domatesi ve kabaca doğarnmış rokayı ekleyiniz. Damak tadınıza göre göre karabiber ve tuz ekledikten sonra birkaç dakika daha pişiriniz.

Fettuccine’yi 2.5 litre tuzlu suda paket üzerinde belirtilen süre kadar pişiriniz. Bu arada fesleğeni doğrayınız ve tuz, karabiber ve yağ ile yumuşatılmış taze lor peyniri ile karıştırınız. Fettuccine’yi diriyken süzünüz, sebze sosunu ekleyiniz, fesleğenli lor peyniri ile bir tutam koyun peynirini üzerine serpip servise sununuz.



Bakan Makarnası tarifi
için Malzemeler :
• 1 paket İnce Uzun Makarna,
• 1 adet yeşil dolmalık biber,
• 1 adet kırmızı biber,
• 150 gr. sucuk,
• 2 çorba kaşığı mısır,
• Yarım demet maydanoz,
• Yarım demet dereotu,
• 3 yemek kaşığı mayonez,
• 4 yemek kaşık yoğurt,
• 1 yemek kaşığı hardal,
• Karabiber,
• Tuz.
Bakan Makarnası
yemeğinin hazırlanışı:
Makarnaları tuzlu kaynar suda 8-9 dakkika haşlayın.

Biberleri şerit şerit, sucukları dilim dilim kesin. Dereotu ve maydanozu ince kıyın. Mayonezi yoğurt ve hardal ile iyice karıştırın.

Makarnayı süzüp, hazırladığınız malzemelerle iyice karıştırın ve servis yapın




Bezelyeli Makarna Kubbesi tarifi
için Malzemeler :
• Yarım paket fırın makarna
• 1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
• 100 gr konserve bezelye
• 6 çorba kaşığı ılık su
• 1 soğan
• 1 dilim dana jambon
• 45 gr margarin
• 3 çorba kaşığı galeta unu
• 1 yumurta
• 2 çorba kaşığı su

Beşamel sos için:

• 1.5 çay bardağı süt
• 1 çorba kaşığı un
• 15 gr margarin

Süsleme için:

• 4-5 dal frenk soğanı
Bezelyeli Makarna Kubbesi
yemeğinin hazırlanışı:
Soğanı soyup kıyın. Jambonu küp küp doğrayın. Margarini oda ısısında yumuşatın.

Bir kaşık margarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Jambonu ekleyip kavurun. Bezelye ve 4 kaşık su ilave edip tuz ve karabiber serpin. Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika pişirin.

Makarnayı tuzlu kaynar suda diri kıvamda haşlayın. Süzgece alıp soğuk sudan geçirin ve iyice süzün.

Yirmi cm çapında tas şeklindeki bir kalıbı kalan margarinle yağlayıp yağlı kâğıtla kaplayın. Kâğıdın içini de yağlayıp kalıbın dibini ve duvarlarını kaplayacak şekilde galeta unu serpin.

Yumurta, kalan 2 kaşık su ve 1 tutam tuzu bir kâsede çırpın. 7-8 tane makarnayı ayırıp kalan makarnalardan birini yumurtalı karışıma bulayıp kalıbın dibine spiral şeklinde yerleştirin. Kalıbın dibi ve kenarları tamamen kapanana kadar işleme devam edin.

Ayırdığınız makarnaları üçe dörde bölüp bezelyeye ilave edin. Beşamel sos için; margarini tavada eritip unu ekleyin. Sütü azar azar yedirerek sos kıvamında pişirin. Beşamel sos, kaşarpeynir, bezelye, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırıp kalıba dökün.

Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirip servis tabağına ters çevirerek alın. Frenk soğanları ile süsleyip servis yapın.



Biber ve Domatesli Makarna tarifi
için Malzemeler :
• 500 gr. Makarna,
• 600 gr. domates,
• 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı,
• 3 adet büyük boy sivribiber,
• 3-4 adet defne yaprağı,
• 2 çorba kaşığı kekik,
• 6 yaprak frenk fesleğeni,
• 4 dış sarımsak,
• Tuz,
• Karabiber.
Biber ve Domatesli Makarna
yemeğinin hazırlanışı:
Izgarada sarımsakları yakmadan pişirin. Yumuşadığı zaman çıkarıp, bir kenarda bekletin.

Yıkayıp kuruladığınız biberleri, yine ızgarada her tarafları eşit kızaracak şekilde arada bir çevirerek közleyin. Dış zarları kararınca biberleri alüminyum folyoya sarıp, 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Soyup ikiye ayırdıktan sonra damarlarını cıkarıp, önce şeritler halinde, sonra da minik zarlar halinde doğrayın. Saldıkları suyu bir kapta toplayın.

Domatesleri yıkayıp, ikiye bölün. Yıkanmış defne yapraklarını yine ızgarada kızartın. Sonra domatesleri soyup, çekirdek kısmını çıkarın ve doğrayın.

Sarımsakları soyun, çatalla ezin ve bir kenarda beklettiğiniz biber suyuna katın. Zeytinyağı, kekik ve elinizle ufaladığınız fesleğeni de katın. Tuz ve karabiber ekleyin. Bu sosa, domatesleri ve tuzladığınız biberleri de ilave edin.

Makarnayı, tuzlu suda hafif diri kalacak biçimde haşlayın. Süzüp, soğuk sudan geçirdikten sonra servis tabağına aldığınız makarnanın üzerine sosu gezdirin




Biber-Domates Soslu Spagetti tarifi
için Malzemeler :
• 500 gr. spagetti makarna,
• 1 çorba kaşığı çiçek yağı,
• 5 diş sarımsak,
• 2 kurutulmuş kırmızı acı sivribiber (ince doğranmış) veya ½ tatlı kaşığı kırmızı pulbiber,
• 1 tatlı yeşil biber (sap ve çekirdekleri çıkarıldıktan sonra ince doğranmış),
• 1 ¾ tatlı kaşığı tuz,
• 1 iri domates (kabuğu soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra ince doğranmış),
• 1 çorba kaşığı sirke,
• 1 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı.
Biber-Domates Soslu Spagetti
yemeğinin hazırlanışı:
Çiçek yağını kalın dipli bir tavaya koyup, orta ateşte ısıtın. Isınınca sarımsaklar ve acı sivribiberleri (ya da pul kırmızıbiber) koyun. Sürekli karıştırarak, sarımsaklar altın sarısı renk alıncaya kadar (yaklaşık 4 dk.) pişirin. Tatlı yeşilbiber parçalarını ekleyip, tuzun ¼ tatlı kaşığını serperek 5 dakika pişirin.

Domates, sirke ve tereyağını sürekli karıştırarak ekleyip, sosu 2 dakika daha pişirdikten sonra, sıcak kalmalarını sağlayın.

Başka bir tencerede Spagetti`yi paket üzerindeki tarife göre haşlayıp süzdükten sonra sosla beraber servis edin



TARHANA SOSLU MAKARNA
5/4/2009 · Kategori: Makarna Yemek Tarifleri 2 , Yemek

Tarhana Soslu Makarna Tarifi
MALZEMELER
500 gr. makarna
1 litre su
3 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kuru tarhana

YAPILIŞI
Makarnayı üstünde yazan tarife göre pişirip süzdükten sonra yağın yarısından az biraz fazlasını tencereye koyup kızdırıyoruz. Süzülmüş makarnayı içine koyup 2 dk. pişiriyoruz. Öbür tarafta sarımsakları dövüp iyice ezdikten sonra yoğurtla bir güzel çırpıyoruz. kalan sıvı yağı tavaya alıp tarhanaları döküp iyice kavurduktan sonra(başında beklemek lazım yanmasın kötü olur) servis tabağına aldığımız makarnanın üstüne yoğurdu ve tarhana sosu ekleyip afiyetle yiyoruz. Süper!! Tavsiye ederim..
Kalıcı Bağlantı Yorum (0) Yorum yaz!
Van Peynirli Makarna tarifi
5/4/2009 · Kategori: Makarna Yemek Tarifleri 2 , Yemek

Van Peynirli Makarna Tarifi
MALZEMELER
1 paket makarna
1 çorba kasigi tereyağ
150 gr Otlu Peynir
8-10 dal maydanoz

YAPILIŞI
Tencereye tuz, yag ve 5 su bardagi su koyup kaynatınız. Makarnaları içine atıp bir kaç kere karıştırarak kapağını örtünüz. Ara sıra karıştırarak hafif hararetli ateşte suyunu çekinceye kadar pisiriniz.

Rendelenmiş peyniri katıp karıştırınız. Servis tabağına boşaltıp üzerine kıyılmış maydanoz koyunuz.
Kalıcı Bağlantı Yorum (0) Yorum yaz!
Makarna tarifleri 2
2/4/2009 · Kategori: Makarna Yemek Tarifleri 2 , Yemek

Patlıcanlı acılı makarna tarifi

Malzemeler
1 paket burgu makarna Patlıcanlı Acılı Makarna tarif tarifi
3 adet patlıcan
1 yemek kaşığı domates salçası
3 diş sarmısak
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı fesleğen
3 yemek kaşığı parmesan peyniri
1 tatlı kaşığı pul biber
Karabiber
Tuz

Yemeğin Tarifi
Patlıcanları çizgili şekilde soyun. Küçük küçük doğrayıp tuzlu suda bekletin.

Bu arada tavada zeytinyağını kızdırın. Yağa dövülmüş sarmısak, patlıcan, karabiber ve tuz koyup arada bir tavayı sallayarak soteleyin. Domates salçası, pul biber, fesleğen, parmesan peyniri ve 1 bardak su ilave edip sosu 15 dakika kısık ateşte pişirin.

Kaynayan tuzlu suya makarnayı ekleyip, 8-10 dakika haşlayıp süzün. Haşlanmış makarnanın üstüne hazırladığınız sosu koyun. Sıcak servis yapın.



Ispanaklı İtalyan Makarna Tarifi

Malzemeler
5 su bardağı un
3 adet yumurta Ispanaklı İtalyan Makarna tarif tarifi
1 demet ıspanak
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Yemeğin Tarifi
Ispanakları yıkayıp süzün. İnce ince doğrayın, tuz serpip ovalayın. Blenderda ıspanakları iyice ezip yoğurma kabına alın. 3 yumurta, 5 bardak un, karabiber ve tuz koyup yoğurun. Sert bir hamur tutup 20 dakika bekletin.

Hamuru 3 eşit parçaya bölüp 3 büyük yufka şeklinde açın. Hazır yufka büyüklüğüne getirin, sonra yufkaları 2 parmak genişliğinde olucak şekilde, gevşek bir rulo halinde sarın. Öte yandan keskin bir bıçakla ruloyu 0,5 ile 1 santim genişliğinde dilimleyin. Dilimlenen her bir parça ince uzun bir şerit haline gelecektir. Üzerine hafifçe un serpilmiş bir tepsinin içine bu şerit makarnalarınızı dağınık biçimde yerleştirin. Ve en az 30 dakika hafifçe kurumaya bırakın. Bu arada makarnanın suyu kaynamaya başladığında 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edin. 5 dakika daha bekleyin. Ve elinizle aldığınız şerit makarnalarınızı suyun içine aktarın. Bir iki kez el kevgiriyle karıştırın, haşlanan makarnalar 8-10 dakika içinde suyun yüzüne çıkmaya başlayacaktır. Yine el kevgiriyle makarnaları süzerek bir servis tabağına alalım üzerine eritilmiş ve hafif kızdırılmış tereyağını gezdirip karıştıralım




Yeşil SosLu Petti Makarna Tarifi
Malzemeler
1 paket burgu makarna
3 yemek kaşığı çam fıstığıYeşil Soslu Pesto Makarna tarif tarifi
1 demet taze fesleğen
3 diş sarmısak
4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı tereyağ
Karabiber
Tuz

Yemeğin Tarifi
Kaynayan tuzlu suya 1 yemek kaşığı zeytinyağ koyun. Makarnaları 8-10 dakika haşlayıp süzün.

Tereyağında çam fıstıklarını pembeleşene kadar kavurun. Üstünü süslemek için 1 yemek kaşığı kadarını ayırın.

Miksere sarmısak, fıstık, fesleğen ve tuzu koyup kıyın.

Eritilmiş tereyağı, rendelenmiş kaşar peyniri ve hazırladığınız sosu makarnaya karıştırın. Fıstıklarla süsleyip servis yapın



KaraBiberli Ev Makarna Tarifi

Malzemeler
3 adet yumurta Karabiberli Ev Makarnası tarif tarifi
4 su bardağı un
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Tuz

Yemeğin Tarifi
Yoğurma kabına unu döküp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, karabiber, tuz ve zeytinyağ koyup sert bir hamur tutun. Naylon torba içinde 20 dakika bekletin. Hamurdan iki beze yapın. Bezeleri yufkadan kalın açıp yuvarlak kalıpla şekillendirin. Makarnayı 2 saat serin yerde kuruması için bekletin.

Kaynayan tuzlu suya 1 yemek kaşığı zeytinyağ koyun. Makarnayı 5 dakika haşlayın. Sosu makarnaya karıştırıp 2- 3 kez çevirerek malzemelerin iyice karışmasını sağlayın. Sıcak servis yapın.



SOSUN TARİFİ

Tereyağını eritip mantarları pembeleşene kadar kavurun. Un, krema, safran, parmezan peyniri, karabiber ve 2 bardak su ilave edip sosu 15 dakika kısık ateşte pişirin


Ispanaklı ev Makarnası Tarifi

Malzemeler
5 su bardağı un Ispanaklı Ev Makarnası tarif tarifi
1 demet ıspanak
4 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağ
1 dilim beyaz peynir
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Yemeğin Tarifi
Ispanağı ayıklayın, yıkayıp süzün. Tuz serpiştirip ovaladıktan sonra blenderda ezin.

5 bardak unu yoğurma kabına alın. Ispanak, tuz, karabiber ilave edin, yumurtaları kırıp sert bir hamur tutun. Hamuru naylon torba içinde 20 dakika bekletin.

Hamurdan 3 adet beze yapın ve her birini ince ince açın. Sonra da 10-15 santim genişliğinde kesin. 2 saat kuruması için bekletin.

Kaynayan bol tuzlu suda makarnayı 6 dakika haşlayıp süzün. Eritilmiş tereyağı ekleyip karıştırın. Beyaz peynirle süsleyip servis yapın .

Enginar Kalpli Makarna Tarifi

Malzemeler
1 paket fiyonk makarnaEnginar Kalpli Makarna tarif tarifi
1 kutu enginar kalbi
3 adet dolmalık kırmızı biber
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı hazır çiğ krema (marketlerde satılır)
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
Maydanoz

Yemeğin Tarifi
Kaynayan tuzlu suya makarnaları ekleyip, 8-10 dakika haşlayıp süzün.

Enginar kalplerini enlemesine 3'e bölün. Kırmızı biberi közleyin.

Tavaya tereyağ koyun, enginar ve biberi soteleyin. Kremayı, parmesan peynirini ve tuzu ilave edin.

Sosu makarnaya karıştırıp 5 dakika süreyle pişirin. Maydanozla süsleyip servis yapabilirsiniz.


Makarnalı Soğuk tavuk

Malzemeler
1 adet tavuk Makarnalı Soğuk Tavuk tarif tarifi
1 paket makarna
2 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı mayonez
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 su bardağı bezelye
1 su bardağı mısır
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Yemeğin Tarifi
Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün. Makarnaların yumuşaması için 2 yemek kaşığı zeytinyağ koyup bekletin.

Tavuğu 3 su bardağı suda 20 dakika haşlayıp kemiklerini çıkarın.

Makarnanın içine tavuk, haşlanmış bezelye, mısır, kıyılmış dereotu, maydanoz, karabiber ve tuzu koyup karıştırın.

Mikserde yoğurt ve mayonezi çırpıp karabiber ekleyin. Karışımın yarısını ayırın.

Hazırladığınız sosu makarnaya karıştırın. Büyük bir servis tabağına koyup balık şekli verin. Ayırdığınız mayonezle balığın üstünü sıvayın. Dereotuyla süsleyip soğuk servis yapın.


Salçalı ev Makarnası Tarifi

Malzemeler
5 su bardağı un
3 adet yumurta Salçalı Ev Makarnası tarif tarifi
3 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz, karabiber

Yemeğin Tarifi
Unu yoğurma kabına koyup ortasını havuz gibi açın. Salça, yumurta, zeytinyağı ve tuz koyup, yoğurun. Sert bir hamur tutun. Üzerini hava almayacak bir şekilde kapatıp, 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurdan 2 beze yapın. Bezeleri yufkadan biraz kalın açın. Her bir yufkayı keskin bir bıçakla yarım santimetre genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Daha sonra bu uzun şeritleri iki ucundan ters tarafa doğru döndürüp, burgu haline getirin. Bütün hamurları aynı şekilde yaptıktan sonra serin yerde 2 saat bekletin.



Tencerede kaynayan suya tuz koyun. Makarnaları atmadan önce biraz daha kaynatın. Makarnaları bu suda 6 dakika kaynatıp, süzün.



Makarnaya eritilmiş tereyağı, karabiber ve tuz ekleyip 2 dakika karıştırın. Rendelenmiş kaşar peyniriyle süsleyip, sıcak sıcak servis yapın


Ceviz Soslu Makarna Tarifi

Malzemeler
Yarım paket makarna Ceviz Soslu Makarna tarif tarifi
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sos malzemesi:
1 Su bardağı ceviz
1 su bardağı süt
3 diş sarımsak
Yarım taze ekmek içi
1 çay kaşığı pul biberi
Yeteri kadar tuz


Yemeğin Tarifi
Kaynar tuzlu suda makarnayı 10 dakika haşlayıp süzün. Sıvı yağı tencerede kızdırın. Makarnayı soteleyin. Sütü kaynatın. Ekmek içini sütle ıslatın.

Mutfak robotuna ceviz içlerini, sarımsağı. tuzu ve ıslanmış ekmek içini koyarak iyice karıştırın. Makarnayı servis tabağına alıp üzerine sosu gezdirin. Kırmızı pul biber serpip sıcak olarak servise sunun


Makarna Tora Bora Tarifi

Malzemeler
200 gr. tavuk ciğeri
1 paket midye makarna Makarna Tora Bora tarif tarifi
4 diş sarmısak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet domates
Karabiber
Tuz

Yemeğin Tarifi
Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün. 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyup karıştırın.



Tavuk ciğerini iri parçalar halinde doğrayıp yıkayın. Ciğeri tavaya koyup suyunu bırakıp çekene kadar bekletin. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve sarmısağı ekleyip kavurun. Karabiber, tuz ve ince doğranmış domates koyup 10 dakika karıştırarak sosu kaynatıp makarnayla karıştırın.



Varsa Frenk soğanıyla süsleyip servis yapın.

Makarna Salvatore Tarifi

Malzemeler
1 su bardağı kavrulmuş kıyma Makarna Salvatore tarif tarifi
1 paket midye makarna
250 gr. taze fasulye
1 adet kırmızı biber
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Karabiber
Tuz

Üstü için:
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarmısak

Yemeğin Tarifi
Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün. 1 yemek kaşığı zeytinyağ koyup karıştırın.

Fasulyeleri yıkayıp uzunlamasına ikiye bölün. Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağ, fasulye, karabiber ve tuz koyup karıştırın. Halka şeklinde doğranmış kırmızı biber ve kavrulmuş kıymayı ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Makarna ve fasulyeli harcı karıştırıp servis tabağına alın. Sarmısaklı yoğurtla süsleyip servis yapın
Kalıcı Bağlantı Yorum (0) Yorum yaz!



Tarhana soslu makarna tarifi
5/4/2009 · Kategori: Makarna Yemek Tarifleri 3 , Yemek

Tarhana Soslu Makarna Tarifi
MALZEMELER
500 gr. makarna
1 litre su
3 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kuru tarhana

YAPILIŞI
Makarnayı üstünde yazan tarife göre pişirip süzdükten sonra yağın yarısından az biraz fazlasını tencereye koyup kızdırıyoruz. Süzülmüş makarnayı içine koyup 2 dk. pişiriyoruz. Öbür tarafta sarımsakları dövüp iyice ezdikten sonra yoğurtla bir güzel çırpıyoruz. kalan sıvı yağı tavaya alıp tarhanaları döküp iyice kavurduktan sonra(başında beklemek lazım yanmasın kötü olur) servis tabağına aldığımız makarnanın üstüne yoğurdu ve tarhana sosu ekleyip afiyetle yiyoruz. Süper!! Tavsiye ederim..
Kalıcı Bağlantı Yorum (0) Yorum yaz!
Makarna Tarifleri 3
2/4/2009 · Kategori: Makarna Yemek Tarifleri 3 , Yemek

Zeytinli Makarna Tarifi

Malzemeler
1 paket zeytinli makarna Zeytinli Makarna tarif tarifi
15 adet çekirdeksiz yeşil zeytin
2 tatlı kaşığı zeytin ezmesi
15 adet çeri domates
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 çay kaşığı tuz

Yemeğin Tarifi
Kaynayan tuzlu suya makarnaları koyup, 8-10 dakika haşlayıp süzün.

2 yemek kaşığı zeytinyağını tavada kızdırın. Rendelenmiş soğanı kahverengi olana kadar bu yağda kavurun, sonra da ocağı söndürün. Zeytin ezmesi, ortadan ikiye bölünmüş çeri domates ve yeşil zeytinleri yağa atıp karıştırın. Sosu makarnaya ekleyin. Bekletmeden sıcak servis yapın.


Kaymaklı Makarna

Malzemeler
1 paket makarna Kaymaklı Makarna tarif tarifi
2 yemek kaşığı tereyağ
5 yemek kaşığı hazır çiğ krema veya 2 yemek kaşığı kaymak
Tuz

Üzeri için:
3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Yemeğin Tarifi
Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün. Tereyağını tencerede eritin, içine krema ilave edip karıştırın. Makarnayı koyup 2-3 dakika karıştırın. Rendelenmiş kaşar peyniriyle süsleyip servis yapabilirsiniz


Kabaklı Makarna tarifi

Malzemeler
1 paket erişte Kabaklı Makarna tarif tarifi
1 adet taze soğan
2 adet kabak
5 dilim dana jambon
1 bardak chedar peyniri
6 yemek kaşığı un
1 bardak süt
1 yemek kaşığı kabartma tozu
½ bardak sıvıyağ
5 adet yumurta
Tuz
Karabiber

Yemeğin Tarifi
Erişteyi haşlayın. İçine ince doğranmış soğan, rendelenmiş kabak, ince kıyılmış jambon, peynir, un, süt kabartma tozu, yağ ve çırpılmış yumurtaları ekleyin. Tuz ve karabiber serpin. Bu karışımı iyice yağlanmış bir kaba dökün. 40 dakika kadar fırında pişirin. Sıcak servis yapın .


Renkli Makarna Tarifi

Malzemeler
1 paket renkli makarnaRenkli Makarna tarif tarifi
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı ketçap
4 dilim salam

Yemeğin Tarifi
1 paket makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün.

Tencereye yağ koyup eritin. Erittiğiniz yağın içine makarnayı atın, karıştırın. Salamları zar şeklinde doğrayın. Makarnayı mayonez, ketçap ve salamla süsleyip servis yapın.

Çin Makarnası Tarifi

Malzemeler
1 paket çin makarnası Çin Makarnası tarif tarifi
2 adet tavuk göğüs eti
10 adet çeri domates
8 adet yeşil soğan
6 yemek kaşığı soya sosu
6 diş sarmısak
1 adet pırasa
1 adet havuç
1 adet yeşil biber
1 çay kaşığı toz zencefil
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Karabiber
Tuz

Yemeğin Tarifi
Kaynayan suya tuz koyun. Makarnayı ilave edip 5 dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirip süzün.

Tavuk göğsünü ve sebzeleri uzun, ince şeritler şeklinde doğrayın.

Tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın, sarmısağı ekleyin, bu karışımda tavuğu pembeleşene kadar kavurun. Tavukları süzgeçle çıkarın, tavadaki yağa sebzeleri atıp 3-4 dakika soteleyin. Üstüne tekrar tavukları koyup beraber kavurun. Soya sosu, toz zencefil, tuz ve buğday nişastası ilave edin. Makarnayı da hazırladığınız karışıma ilave edip karıştırın. Sıcak servis yapın


Mantarlı Fırında Makarna Tarifi

Malzemeler
1 paket burgu ya da fiyonk makarnaMantarlı Fırın Makarna tarif tarifi

Harcı İçin;
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarmıak
2 su bardağı ince doğranmış mantar

Yemeğin Tarifi
Makarnaları kaynayan bol tuzlu suda 5 dakika haşlayıp süzelim.

Öte yandan başka bir tavada zeytinyağını kızdırıp dövülmüş sarmısakla beraber ince doğranmış mantarları ekleyelim. Ara ara karıştırarak 3-4 dakika kavuralım, ocaktan alalım.

Fırına dayanıklı ve kenarları yüksek, orta boy kabımızı önümüze alalım. Haşlanmış ve süzülmüş makarnaları kabın içine boşaltalım. Üzerine beşamel sosla birlikte kavrulmuş mantarları aktaralım. Tüm malzemeleri karıştırıp iyice harmanlayalım. Artık son aşama olarak rendelenmiş parmesan ya da eski kaşar peynirini makarnanın tüm yüzeyine serpiştirelim ve 175 dereceye ayarlı fırının orta gözünde 30-35 dakika kadar pişirelim.

Dilimleyerek servis yapalım.
SOSUN TARİFİ

Yağı eritir eritmez unu ekleyelim ve bir tahta kaşıkla sararıncaya kadar kavuralım. Karıştırma işlemini bırakmadan üzerine azar azar ve yavaş yavaş sütü ekleyelim. Yine karıştırmaya devam ederek sosumuz muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim. 1-2 dakika kaynamasına izin verelim ve ocağın altını kapatalım.

Ciğerli Makarna Tarifi
MALZEMELER
500 gr. makarna istenilen çeşit
1/4 kuzu ciğeri,
2 kaşık yağ,
3 adet kırmızı domates
yarım kaşık un,
50 gr. kaşar peyniri,
tuz
karabiber.

YAPILIŞI
Makarnayı bol suyla haşlayıp suyunu süzünüz, Süzülen makarnayı tekrar tenceresine koyup üzerine erimiş bir kaşık yağ gezdiriniz. Tencereyi silkeleyerek makarnaları yağlayıp ısınmasını temin ediniz.


Diğer tarafta domatesi birkaç parçaya bölüp yumuşayıncaya kadar kaynatınız. Domatesleri süzgeçten geçirin.

Ciğeri kibrit çöpünden biraz kalın şeritler halinde doğrayınız. Bir kaşık yağla sote yapınız. Süzdüğünüz domates suyunu ciğerlerin üzerine döküp kaynatın. Ciğerler pişince biraz suluca ateşten indirin.

Makarnaları servis tabaklarına pay edip üzerine kaşar peyniri serptikten sonra ciğerli sosu döküp servis edin.

Pastırmalı Makarna Yapılışı
MALZEMELER

150 gram pastırma
3 çorba kaşığı katı yağ isteğe göre sıvı yağda olabilir
2 çorba kaşığı iç bezelye
Yarım paket Fiyonk Makarna
biraz Tuz

YAPILIŞI
Pastırmayı şerit biçiminde ince ince kesin, 1,5 çorba kaşığı yağı tencerede eritin. Yağ kızmadan içine paztırmanın üzerindeki çemenden 1 tatlı kaşığı koyup karıştırın. Yağ kızınca pastırmaları ve bezelyeleri katın 10 dakika tencerenin kapağı kapalı pişirin.

Makarnayı tuzlu suda haşlayın, süzün ve geri kalan yağı ilave edin. Pişirdiğiniz pastırmalı bezelyeli sosu üzerine ilave edin ve harmanlayın.

Sıcak servis tabağında servis yapın afiyet olsun

Bonfile Soslu Makarna Tarifi
MALZEMELER

80 gram bonfile
3 tane kestane mantarı
1 çay bardagı demiglas sos
1/4 soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı krema
110 gram kelebek makarna
1 yemek kaşığı zeyitinyağı
1/6 bağ taze nane
6 adet çekirdeksiz yeşil zeytin
4 adet çeri domates
Malzemeler 1 porsiyon içindir.

YAPILIŞI
Soğan ve sarımsağı tavada çevirin. Jüyen doğranmış bonfile ilave edin. Mantar ve zeytinyağını ekleyerek soteleyin. Demiglas sos koyun ve pişirin. Krema ilave ederek lezzetlendirin.

Haşlanmış makarna ile karıştırın. Çukur tabağa koyup, taze nane ve çeri domates ile süsledikten sonra servise sunun.
afiyet olsun..

Chili Soslu Spaghetti Tarifi
MALZEMELER
1 paket spaghetti
Yeşil biber 300 GRAM
Soğan 300 GRAM
Sarımsak dişi 3-4 TANE
Kırmızı chili biber 1
Nebati yağ 2 çorba kaşığı
Konserve domates 1.5 kilo
Konserve börülce 500 gram
Konserve pinto fasülye 500 gram
Konserve tatlı mısır 500 gram
Chili tozu 3-4 çorba kaşığı
Kimyon 1 çorba kaşığı
Tuz
Ekşi krema 300 gram

YAPILIŞI
Biberleri ve soğanları doğrayın, sarmısağı ve kırmızı chiliyi kıyın. Ancak yumuşak oluncaya kadar yağda pişirin. Suyuyla beraber domatesi, kurutulmuş bezelyeyi ve tatlı mısırı ilave edin.

Chili, kimyon ve tuz ilave edin ve kaynatın. Sos tavasını kapatın ve yumuşak olana kadar orta ısıda pişirin. Tuz ve chili tozu serpin.

Spaghettiyi yüksek ısıda az diri kalacak şekilde pişirin. Sıcak olarak servis tabaklarına paylaştırım Hazırladığınız sos ile servis edin.

Ceviz Soslu Makarna Tarifi
MALZEMELER
Yarım paket makarna
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 Su bardağı ceviz
1 su bardağı süt
3 diş sarımsak
Yarım taze ekmek içi
1 çay kaşığı pul biberi
Yeteri kadar tuz

YAPILIŞI
Kaynar tuzlu suda makarnayı 10 dakika haşlayıp süzün. Sıvı yağı tencerede kızdırın. Makarnayı soteleyin. Sütü kaynatın. Ekmek içini sütle ıslatın.

Mutfak robotuna ceviz içlerini, sarımsağı. tuzu ve ıslanmış ekmek içini koyarak iyice karıştırın. Makarnayı servis tabağına alıp üzerine sosu gezdirin. Kırmızı pul biber serpip sıcak olarak servise sunun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder