4 Aralık 2017 Pazartesi

3 - spagetti carbonara - yumurta ve füme et


Malzemeler:
  • 1 paket spagetti
  • 100 gram dana bacon  kasaplık sığırın sırt, karın ve döş kısmından, tuzda bekletilip tütsülenerek üretilen ve bir tür çemensiz pastırmaya benzeyen şarküteri ürünüdür.
  • 1 yumurta sarısı
  • 100 gram parmesan
  • çay kaşığı zeytinyağı
  • İri taneli çekilmiş karabiber
Hazırlanışı:
  • Büyük bir tavada zeytinyağı ile dana bacon’ı kızartın ve kenara alın.
  • Bir karıştırma kasesinde 3 tam yumurtayı ve +1 yumurta sarısını iyice karıştırın ve içine parmesan peyniri rendeleyin. (Mümkünse bıldırcın yumurtası)
  • Spagettinizi tuzlu ve zeytinyağlı suda haşlayın ve süzün. (Haşlama suyunun bir kısmını saklayın.)
  • Bir kaserolde (sos tavasında) makarnayı yumurta karışımını ve dana bacon’ı kısık ateşte hafifçe karıştırarak pişirin.
  • Tüm makarnalar soslandıktan sonra biraz tuz ve az miktarda makarna suyu ekleyerek son bir kez demleyerek ocaktan alın.
  • Sosun kremamsı yapısını kaybetmemesine dikkat edin. Ocakta çok fazla durursa bu yapısını kaybedecektir.
  • Unutmayın: Carbonara’nın asıl amacı yumurtaları minimum ısı kaynağıyla hatta mümkünse makarnanın sıcağıyla pişirmektir.
  • İri taneli çekilmiş karabiberle ve parmesanla süsleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder